تشکیل استان خلیج فارس


تشکیل استان خلیج فارس
راهبردی مطلوب در مواجهه با جبهه ضد ایرانی




در حالی که کشور امارات متحده عربی به پشتوانه برخی کشورهای غربی و عربی همچنان بر طبل ادعاهای ارضی نسبت به جزایر سه گانه می کوبد ، به نظر می رسد وقت آن رسیده باشد که جمهوری اسلامی ایران اقدامات عملی بیشتری را برای تثبیت قوی تر حاکمیت ایران بر بوموسی ، تنب کوچک و تنب بزرگ در دستور کار قرار دهد. بی گمان یکی از مهم ترین و راهبردی ترین سیاست های ممکن در این خصوص ، تلاش برای عمران و آبادانی این جزایر است چه آن که ادعای مالکیت بر بخش های مسکونی و آباد یک کشور ، بسیار سخت تر از ادعا بر چند جزیره نیمه مسکون و نه چندان آباد است.




پیشنهاد مشخصی که در این باره می توان مطرح کرد این است که مجموعه جزایر ایرانی خلیج فارس ، در قالب یک استان مجمع الجزیره ای به نام "استان خلیج فارس" در آیند و مرکز این استان تازه تأسیس نیز "بوموسی" باشد.فایده این طرح ، ابتدا بر نام آن مترتب است چه آن که یک استان در خلیج فارس به همین نام شکل می گیرد و به نوعی تثبت این نام تاریخی است.

علاوه بر آن ، با استان شدن جزایر ، می توان شاهد رشد و شکوفایی آنها به عنوان یک واحد مستقل تقسیمات درون سرزمینی شد چه آن که تجربه ثابت کرده است که هر جا استان شده ، روند توسعه و عمران اش نیز بهبود یافته است( و به همین دلیل است که هم اکنون بخش های زیادی از کشور خواستار استان شدن هستند.)

البته می توان در سال های اولیه استان شدن جزایر خلیج فارس ، امور اداری آنها را به شکل کنونی و در ارتباط با مراکز فعلی شان مانند بندر عباس حفظ کرد تا این استان قوام گیرد و از جمله بوموسی بتواند به حداقل استانداردهای لازم برای تصدی عملی مرکزیت استان برسد (که الان در این حد نیست) ولی از همان بدو امر ، از نظر تقسیمات کشوری مرکز استان تعریف شود و برنامه هایی که برای استان های دیگر تدوین می شود مانند تخصیص بودجه مستقل ، سفرهای استانی و ... برای بوموسی و این استان هم لحاظ شود.

برای رشد و توسعه سریع جزایر به ویژه بوموسی و تنب بزرگ نیز پیشنهاد می شود آنها را همانند قشم و کیش ، "منطقه آزاد تجاری - توریستی" کرد و بدین وسیله با ارائه مشوق هایی مانند وام های کم بهره ، معافیت های مالیاتی ، راه اندازی خطوط هوایی منظم و ... سیل سرمایه های داخلی و حتی خارجی را بدان سمت رهنمون کرد.این جزایر ، به مراتب کوچک تر از قشم و کیش هستند و لذا می توان آنها را در مدت زمان بسیار کوتاهی به شکلی مدرن و آبرومند آباد کرد و برای هزاران ایرانی از سراسر کشور و به ویژه اهالی جنوب ایران اشتغال زایی کرد. با توسعه این جزایر ، جمعیت ساکن آن نیز افزایش می یابد ، کما این که به عنوان مثال جمعیت کیش در سال های بعد از تبدیل اش به منطقه آزاد چندین برابر شده است.




در ساخت بناهای جدید این جزایر نیز علاوه بر رعایت اصول فنی و استانداردهای روز دنیا ، می توان دستورالعمل معماری ایرانی را به عنوان یک سیاست مهم پیگیری کرد تا آنچه از خانه و بازار و اداره و اماکن تفریحی و ... در آن ساخته می شود به سبک و ظاهر بناهای اصیل ایرانی باشد تا حتی از منظر بصری هم ایرانیت این جزایر تقویت شود.

ایجاد اماکنی مانند موزه ایران شناسی ، موزه خلیج فارس ، پارک ماکت بناهای ایرانی ، سالن ها و زمین های ورزشی برای برگزاری مسابقات ملی ، منطقه ای و بین المللی به میزبانی جزایر ، مرکز همایش ها برای این که بتوان برخی همایش های داخلی و خارجی را در آنجا برگزار نمود و ... همه و همه می توانند در تثبت حاکمیت ایران بر این جزایر بسیار مؤثر باشند.همچنین با ایجاد امکانات توریستی در این جزایر ، می توان در برنامه توریست های خارجی به ایران می آیند ، سفر به جزایر را نیز گنجاند.

در کنار همه این ها ، انتقال بخشی از زرادخانه دفاعی ایران به این جزایر نیز جهت دفاع از تمامیت ارضی کشور ، می تواند اقدامی راهبردی تلقی شود.به راحتی می توان پیش بینی کرد که با تشکیل استان خلیج فارس و انجام اقدامات ذکر شده ، در یک بازه زمانی 5 ساله ، جزایر خلیج فارس و به ویژه جزایری که اماراتی ها بدان ها چشم طمع دوخته اند ، رونقی بی نظیر خواهند یافت و علاوه بر آن که خدمتی بزرگ به اهالی سختکوش خلیج فارس صورت می گیرد ، حاکمیت ایران بر این بخش از سرزمین پهناورمان بیش از پیش تثبیت می شود.





جزایر خلیج فارس دژهای مستحکم ایران هستند
سردار رضا ترابی 16 دی ماه 1389 در جمع دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی که به بندرعباس سفر کرده اند افزود: در صورت هر گونه چشمداشتی به آبهای سرزمینی یا یکی از جزایر این توان را داریم که در کوتاه ترین زمان ممکن بدخواهان و متجاوزان را سرکوب کنیم.

وی با اعلام اینکه شناورهای این نیرو دائم در حال گشت زنی هستند تصریح کرد:هیچ تحرک و ترددی از دید شناورهای ما پنهان نیست طوریکه هر گونه ترددی درتنگه هرمز را زیر نظر داریم.

فرمانده یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به تفکیک ماموریت های صورت گرفته یادآورشد: وظیفه پاسداری از خلیج فارس برعهده ما و دریای عمان نیز به ارتش محول شده است.

سردار ترابی بیان داشت: نیروی دریایی سپاه ماموریت گشت و پدافند جزایر  خلیج فارس را نیز برعهده دارد و حوزه ماموریتش از تنگه هرمز تا غرب جزیره کیشادامه دارد.

این مقام نظامی در ادامه با اشاره به توان بالای رزمی نیروی دریایی سپاه گفت: استان هرمزگان یکی از تاثیر گذارترین و امن ترین استانهای کشور است که حرفهای زیادی برای گفتن دارد.

استان هرمزگان دارای 14 جزیره مسکونی تجاری، تفریحی و زیست محیطی است که قشم، ابوموسی، تنک کوچک و بزرگ و کیش از جمله آنها محسوب می شوند.





طرح تشکیل استان خلیج فارس در مجلس
ولی اسماعیلی در گفتگو با عصرایران با اشاره به اینکه پیشنهاد تشکیل استان خلیج فارس بسیار بجا و عملی است تاکید کرد: ما از این پیشنهاد استقبال و حمایت می کنیم.

این نماینده مجلس اجرایی شدن این پیشنهاد را اقدامی خوب توصیف کرد و گفت: این پیشنهاد در قالب یک طرح از سوی کمیسیون شوراها و امور داخلی به عنوان کمیسیون مربوطه مورد بررسی کارشناسی قرار می گیرد و در نهایت مصوبه آن به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد.

این عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: به نظرم دولت هم نسبت به این پیشنهاد نظر مثبت خواهد داشت و با توجه به تبلیغات گسترده ای که از سوی امارات درباره سرزمین ایران صورت می گیرد طرح این پیشنهاد و دنبال کرد آن می تواند از بعد هم تبلیغاتی موثر باشد.

نماینده گرمی با اشاره به اینکه امریکا از طریق برخی کشور ها به دنبال ماجراجویی جدید علیه ایران است تاکید کرد: می طلبد ملت های منطقه نسبت به این تحرکات هوشیاری داشته باشند .

وی با تاکید بر اینکه مالکیت ایران بر جزایر ایرانی خلیج فارس حتی برای یک لحظه هم قابل تردید نیست بیان کرد: ایران 8 سال تمام در مقابل کل دنیا ایستاد و جنگید اما یک وجب از خاکش را نداد حالا هم امکان ندارد در برابر کشور کوچکی مثل همسایه هایش عقب نشینی کند.

اسماعیلی در خاتمه اذعان کرد طرح تشکیل استان خلیج فارس گامی مناسب در برابر غوغاسالاری امارات است و قطعا در مجلس ایران پیگیری می شود.





نگرانی اعراب از اقدام ایران براي ایجاد استان خلیج فارس
منابع عربی با ابراز نگرانی شدید مدعی شدند:  ايران مي‌خواهد جهت توسعه طلبی خود استاني به نام خليج فارس تاسيس کند.

اين منابع  بار ديگر با طرح ادعاهای پوچ و واهی درباره جزایر ایرانی خلیج فارس درباره مشخصات استان جدیدالتاسیس ایران نوشتند: اين استان علاوه بر سه جزيره تنب کوچک و بزرگ و ابوموسي در بردارنده جزاير ايراني پراکنده در خليج فارس‌است و قرار است مرکز ان جزيره ابوموسي باشد.روزنامه ضدایرانی  الوطن چاپ کویت در این زمینه مدعی شدمنابع خليج فارس اقدام ايران را مبني بر تاسيس استان جديد به نام خليج فارس مخالف با تلاش هاي کشورهاي خليج فارس براي ايجاد ارتباط طبيعي و صلح اميز با ايران به شمار اوردند.



به ادعای این روزنامه کویتی به اين ترتيب ايران مي‌خواهد به اشغال جزاير سه گانه مشروعيت دائمی ببخشد!!! و به جزاير عربي بيشتري در اب هاي خليج فارس سلطهپیدا کند و با طريق تغيير اسامي اين جزيره ها و تبديل کردن ان به مراکز صنعتي،گردشگري و نظامي، ماهيت انساني و فرهنگي انها را تغيير دهد و همين مسئله باعث شده است که مقامات امارات، دست از ملاحظات خود بردارند.



مرکز مطالعات خلیج فارس

نظرات

پست‌های پرطرفدار