آیت‌ الله شاهرودی، قاضی مرگ، از آلمان گریخت

در حالی که صدور روادید برای آخوند شاهرودی از سوی دولت آلمان مورد انتقاد است، دولت این کشور مانع خروج فردی که رسانه‌ های آلمان او را "قاضی مرگ" نامیده‌ و در دادستانی این کشور علیه او پرونده ای گشوده شده است، نشد.


معترضان در فرودگاه هامبورگ تجمع کرده‌ و یک شاهد اعلام کرده که آخوند شاهرودی را سوار بر ویلچر دیده است. گفته می‌ شود روند درمانی آخوند شاهرودی نیمه‌ تمام مانده، اما از هراس بازداشت، خاک آلمان را ترک کرده است.

آنگونه که یک کارمند ایرانی فرودگاه هامبورگ به تظاهر کنندگان علیه سید محمود هاشمی‌ شاهرودی عراقی می‌گوید، این آیت‌ الله روز پنج شنبه ۲۱ اُم دی‌ ماه، با پرواز ساعت یک و ۲۵ دقیقه ی هواپیمایی ایران‌ ایر، به سوی ایران پرواز کرده است.

تارنمای روزنامه ی معروف "بیلد" هم، تصاویری از اسکورت آخوند شاهرودی به سوی فرودگاه منتشر کرده است.

مینا احدی، کنشگر سیاسی و از هموندان کمپین محاکمه ی سید محمود هاشمی شاهرودی عراقی، که در تجمع اعتراضی در فرودگاه هامبورگ حضور داشت، گفت:

"من در فرودگاه هامبورگ هستم و الان خبر دادند که با ویلچر شاهرودی را بردند و سوار هواپیما کردند. یک کارمند ایرانی فرودگاه هامبورگ هم گفت که او را سوار هواپیما کردند. اینجا تظاهرات است و از خبرگزاری‌ ها و تلوزیون‌ های مختلف برای پوشش این خبر آمده‌ اند و خانمی چند دقیقه پیش به ما اطلاع داد که شاهرودی را سوار بر ویلچر دیده که او را می‌ بردند".



وی درباره ی وضعیت جسمانی آخوند شاهرودی گفت:
"ما از بیمارستان خبر داریم که حالش مساعد نبوده، عمل جراحیش انجام نشده و فرتورهایی که از او در ف. بوک هست، متعلق به پیش از تشدید بیماری اوست. حال او خوب نیست، اما با این وجود او را بردند".

احدی گفت:
"ما همچنان در فرودگاه هستیم تا مصاحبه‌ هایی در این باره با شبکه ی "ان. د. ار" آلمان انجام دهیم. اینکه شاهرودی را تا فرودگاه هامبورگ آورده‌ اند، معتبر است و خبرنگار بیلد هم او را تعقیب کرده و تصاویرش را هم منتشر کرده است. هواپیما ساعت یک و ۲۵ دقیقه پرواز داشت و به احتمال زیاد او را برده‌ اند و یک نفر هم شهادت داده است".

روزنامه ی بیلد نوشت که بامداد روز پنج شنبه، آیت‌ الله سید محمود شاهرودی، قاضی مرگ عراقی - ایرانی، بیمارستان اعصاب هانوفر را که برای درمان تومور مغری در آن بستری شده بود، ترک کرد.



این گزارش حاکی‌ از آن است که ساعت ۱:۲۵ دقیقه ی پس از نیمروز، شاهرودی و همراهانش با هواپیمای حکومتی ایران ایر از فرودگاه هامبورگ، به سمت تهران پرواز می‌ کند. بیلد گزارش کرده که فرودگاه از سوی نیروهای پلیس فدرال آلمان حفاظت می‌ شود تا آیت‌ الله برای نخستین بار با خدمات حمل و نقل هوایی فرودگاه منتقل شود. بیلد نوشته که احتمالن او در فاصله ی کوتاهی پیش از خروج، با اسکورت در میان چند لیموزین‌ به بخش چپ انتهای هواپیما هدایت می‌ شود.

این روزنامه نوشته که دوره ی درمان پزشکی این ملا تکمیل نشده و او از هراس پیگرد قانونی از سوی دادگستری آلمان، پس از تشکیل پرونده ی "جنایت علیه بشریت"، این کشور را ترک می‌ کند. این روزنامه همچنین نوشت:

"قاضی مرگ ایرانی، ظاهرن برای فرار از دادگری آلمان، این کشور را به قصد ایران ترک می‌ کند".


هنوز معلوم نیست که شکایت های متعددی که علیه آخوند شاهرودی تسلیم دادستان های آلمانی شده است، در غیاب او بررسی خواهد شد یا نه. وزارت خارجه ی آلمان، خبر بازگشت آخوند شاهرودی به ایران را در پس از نیمروز روز پنج شنبه ٢١ دی ماه، تایید کرد. پیشتر پلیس هانوفر گفته بود که آیت الله شاهرودی پیش از نیمروز همین روز، بیمارستان مغز و اعصاب هانوفر را ترک کرده و خبر رسیدن او به هامبورگ نیز تایید شده است.

"فولکر بک" نماینده ی پیشین حزب سبزها در مجلس فدرال آلمان، شامگاه دیروز در توییتر نوشته بود که قرار است آخوند شاهرودی حدود ساعت یک و نیم پس از نیمروز، با یک هواپیمای ایران ایر، خاک آلمان را به مقصد ایران ترک کند.

ایرانیانی که برای اعتراض علیه فرار آخوند شاهرودی در فرودگاه هامبورگ جمع شده بودند، به رادیو بین‌ المللی فرانسه گفتند که پرواز هواپیمایی را که قرار بوده شاهرودی را به ایران منتقل کند دیده اند، اما موفق به دیدن خود او نشده اند. خبر بازگشت آخوند شاهرودی را وزارت خارجه ی آلمان با دو ساعت و نیم تاخیر تایید کرد.

در سه روز گزشته، یک سیاست مدار هموند حزب سبزها، جامعه ی تحقیقات اخلاق و سیاست و چند جمعیت دیگر آلمانی و ایرانی شکایت هایی علیه آخوند شاهرودی تسلیم دادستانی کل و دادستان هانوفر کردند. در صورت پذیرش رسمی این شکایت ها، دولت آلمان مجبور می شد تا آخوند شاهرودی را دست کم تا اعلام نظر دادستان ها در بازداشت نگاه دارد.

در کنار شکایت از شاهرودی، پروفیوز مجید سمیعی فرنشین ایرانی بیمارستان خصوصی مغز هانوفر نیز، که همواره مناسباتی نزدیک با سرکردگان جمهوری اسلامی داشته است، با انتقادهای شدیدی روبرو شد. از جمله فرنشین حزب دمکرات مسیحی آلمان در ایالت نیدرزاکسن خطاب به او نوشت:
"شما بهتر از من می‌ دانید که مسئولیت یک پزشک، او را مجبور به پذیرفتن هر کسی نمی‌ کند که در می‌ زند". سمیعی در دفاع از اقدام خود، به دروغ منکر آن شده است که آخوند شاهرودی را پیش از پذیرش می‌ شناخته است.


خبر محرمانه چگونه درز کرد ؟
خبر بستری بودن آخوند شاهرودی در آلمان، حدود دو هفته مخفی نگاهداشته شده بود، اما روز آدینه ۱۵ اُم دی ماه، با انتشار فرتوری در پایگاه اینترنتی "ابنا" وابسته به جمهوری اسلامی از پرده بیرون افتاد و خشم افکار همگانی را برانگیخت. در این فرتور، آخوند شاهرودی روی تخت بیمارستان در آلمان در حالی دیده می شد که فرنشین مرکز اسلامی هامبورگ و پروفیوز مجید سمیعی بر بالین او به خوش و بش مشغول بودند.

انتشار گسترده ی این خبر در رسانه های آلمانی و پارسی زبان، سبب شد که گروه های آلمانی و ایرانی برای تعقیب قضایی فرنشین پیشین قوه ی قضاییه ی جمهوری اسلامی که اصالت عراقی دارد، وارد ماجرا شوند.

اتهاماتی که باید بررسی می‌ شدفولکر بک نماینده ی حزب سبزها نخستین سیاستمدار آلمانی بود که در شکایت خود، آخوند شاهرودی را به "جنایت علیه بشریت" متهم کرد و خواستار بازداشت و محاکمه ی او شد. وی در شکایت خود نوشته بود که شاهرودی در ده سال فرنشینی خود بر قوه ی قضاییه ی رژیم، صدها حکم اعدام برای زندانیان ایرانی صادر کرده که برخی از آنها نیز نوجوان و افراد نابالغ بوده اند.

روز ١٩ اُم دی ماه، روزنامه ی معتبر "فرانکفورتر آلگماینه"، آخوند شاهرودی را مسئول صدور صدها حکم اعدام معرفی کرد و نوشت که گروه های مدافع حقوق بشر او را متهم به نقض حقوق ملل کرده اند.

هم زمان با طرح شکایت های متعدد، ایرانیان نیز بارها در برابر بیمارستان خصوصی مغز هانوفر متعلق به پروفیوز مجید سمیعی، دست به تظاهرات زدند و فراکسیون حزب سبزها در پارلمان ایالتی نیدرزاکسن با مرکزیت هانوفر، از این اعتراضات پشتیبانی کرد.

پلیس هانوفر محل بستری شدن آخوند شاهرودی را از روز سه شنبه ١٩ اُم دی ماه، به شدت تحت کنترل گرفت. به گفته ی شاهدان عینی، در حدود سه هفته ای که شاهرودی در بیمارستان مغز بستری بود، یک محافظ شخصی ایرانی نیز مراقب او بود.


دلایل سیاسی فراری دادن شاهرودی
شاکیان آخوند شاهرودی اکنون دولت آلمان را متهم می کنند که به خاطر حفظ منافع خود در ایران، زیر فشار جمهوری اسلامی برای فراری دادن آخوند شاهرودی، مانع از کار دادستان کل و دادستان هانوفر شده است.

به نوشته ی نشریه ای که دیدگاه های محافظه کاران لیبرال آلمان را بازتاب می دهد، شکایت های تسلیم شده علیه آخوند شاهرودی، همه بر پایه ی ماده های ٧ و ١٢٠ حقوق ملل تنظیم شده اند. به این دلیل شاهرودی در صورت بازداشت، باید از سوی دولت آلمان تسلیم دیوان عالی حقوق بشر در لاهه می شد. این امر می توانست بر مناسبات اقتصادی آلمان و ایران تاثیری مخرب بگزارد. این مناسبات پس از توافق احمقانه ی اتمی آمریکا با جمهوری اسلامی، به شدت تقویت شده است.

هنوز معلوم نیست که آیا شکایت های تسلیم شده علیه آخوند شاهرودی، در غیاب او مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت یا با فرار او پرونده در آلمان بسته شده است.

در آستانه ی فرار آخوند شاهرودی از آلمان، عبدالکریم لاهیجی رئیس فدراسیون حقوق بشر در گفتگویی با رادیو آلمان گفته بود که دولت آلمان می تواند بر پایه ی قانون "صلاحیت جهانی"، شاهرودی را دستگیر و دست کم تا تعیین تکلیف شکایت‌ ها بازداشت کند. اما اگر به شکایت‌ ها رسیدگی نشود، اعتبار دادگستری مستقل آلمان آسیب بسیاری خواهد دید.

در یک هفته ی گزشته، رسانه‌ های آلمانی از آخوند شاهرودی به عنوان "قاضی مرگ"، "مسئول اعدام کودکان" و "قاضی تندرو" نام بردند و بازگشت او به ایران را "فرار از چنگال عدالت" خواندند.

همین جستار در ایران گلوبال

نظرات

پست‌های پرطرفدار