روزنامه ی اسراییلی در گزارشی نوشت: "اتحادیه ی اروپا به جای مردم ایران، در کنار آیت الله ها ایستاده است"

روزنامه ی "جستار اورشلیم"، در گزارشی نوشت:
"هفته ی گزشته، اتحادیه ی اروپا اعلام کرد ۱۸ ملیون یورو به جمهوری اسلامی کمک مالی خواهد کرد".


این بخشی از یک بسته ی کمکی ۵۰ ملیون یورویی است که قرار است طی چند ماه آینده به رژیم ولایت فقیه داده شود. "امیلی لاندانو" پژوهشگر ارشد در بنیاد مطالعات امنیت ملی در اسراییل می گوید:

"ایالات متحده به روشنی تصمیم گرفته است که با یک کارزار فشار شامل اعمال دوباره ی تحریم‌ ها، جمهوری اسلامی را به بازگشت به میز مذاکره مجبور کند تا توافق بهتری به دست آید".

آنچه از سوی اروپا شاهد هستیم، تلاشی برای تضعیف این کارزار فشار است. لاندانو یادآوری می‌کند که کمک اروپا تاثیر چندانی بر اقتصاد از پیش نابسامان ایران نخواهد داشت، ارزش ریال به شکلی بی سابقه سقوط کرده است و وزیر اقتصاد رژیم در میانه ی اعتراض های فزاینده ی داخلی برکنار شده است.

"استر لوپتین" مدیر مرکز مطالعات اروپایی در مرکز دانشگاهی "هتسلیا" می گوید:

"بسته ی کمکی اروپا به ایران، جنبه ی نمادین دارد. اروپا به قدرت نرم باور دارد، به این معنا که آنها می‌ خواهند مناقشات را با ابزارهای دیپلماتیک به جای نظامی حل کنند. اتحادیه ی اروپا در موقعیت بسیار دشواری قرار دارد و امکان رویارویی با ایران را ندارد، به ویژه که با مشکلات سنگینی همانند تروریسم خانگی، مسائل هویتی و بحران پناهجو دست به گریبان است".


از دیدگاه "بنیامین واینتهال" پژوهشگربنیاد دفاع از دمکراسی‌ ها در واشنگتن، اینگونه پول ها تنها رژیم آخوندها در ایران را به ادامه ی دردسرآفرینی هایشان در خاورمیانه تشویق می‌ کند. هیچ تضمینی نیست که از این پول برای پشتیبانی از تروریسم استفاده نشود.

این پژوهشگر با اذعان به اینکه پول تخصیص یافته برای کمک به جمهوری اسلامی، خیلی چشمگیر نیست، تصمیم اتحادیه ی اروپا را مطلقن پوچ توصیف کرده و این پیامی مبنی به جنبش دمکراسی‌ خواهی در ایران می‌ فرستد که:

"اتحادیه ی اروپا، به جای مردم ایران در کنار آیت الله ها ایستاده است".

نظرات

پست‌های پرطرفدار