بازداشت پرسشگران یک بنیاد که درباره ی اعتراضات دی ماه دیدگاه سنجی کرده‌ اند

مزدوران امنیتی رژیم، چند پرسشگر یک موسسه پژوهشی رسمی را بازداشت کرده‌ اند. این افراد درباره ی اعتراضات دی ماه در ایران دیدگاه سنجی کرده‌‌ اند و بر اساس نتایج دیدگاه سنجیشان، بیش از ۷۰ درصد مردم از شرایط کشور ناخرسند هستند.


کمپین حقوق بشر ایران روز پنج‌ شنبه ۱۹ اُم بهمن ماه ۲۵۷۶،با انتشار این خبر از زبان محمد آقاسی فرنشین مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، نوشته است:
"انجام دیدگاه سنجی درباره ی اعتراضات دی ماه ایران سخت بوده، چرا که شماری از پرسشگران به هنگام دیدگاه سنجی از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده‌ اند".

محمد آقاسی درباره ی نهاد بازداشت کننده ی پرسشگران این بنیاد، اتهامات و وضعیت کنونی آنان توضیح بیشتری نداده، اما گفته است:
"انجام دیدگاه سنجی درباره ی تظاهرات اخیر به نسبت دیدگاه سنجی‌ هایی که در روزهای انتخابات انجام می‌ شد، در این روزها شاهد دستگیری برخی پرسشگران مرکز بودیم. معمولم دیدگاه سنجی‌ طرح‌ های ملی مانند بررسی اعتراضات دی ماه ۹۶، در دو روز انجام می‌ شود، اما این طرح با وجود سختی‌ هایی مانند بازداشت پژوهشگران در برخی شهرها، درازتر شد".

در گزارش کمپین حقوق بشر ایران آمده است که بازداشت پرسشگران بنیاد ایسپا، پرسش برانگیز است، چرا که این بنیاد از مراکز وابسته به جهاد دانشگاهی و شورای عالی انقلاب فرهنگی رژیم است که از سال ۱۳۸۰ با مجوز رسمی فعالیت می‌ کند و در بیشتر شهرهای مهم ایران دفتر فعال دارد.

بر اساس نتایج دیدگاه سنجی انجام شده اما، ۶۹ درصد شرکت‌ کنندگان مشکلات اقتصادی را دلیل اصلی اعتراضات دانسته‌ اند و ۳۷.۵ درصد شرکت‌ کنندگان بر این باور بوده‌ اند که اعتراضات ادامه خواهند یافت.

به دلیل اعمال سرکوب و سانسور و نبود آزادی بیان، نهادهای مستقل در ایران مجوز برگزاری دیدگاه سنجی ندارند و نتایج دیدگاه سنجی‌ های نهاد های حکومتی یا نزدیک به آنان نیز، یا محرمانه‌ اند یا به دلیل دستکاری یا جعل نظر سازی، مورد اعتماد افکار همگانی قرار نمی گیرند.

از سوی دیگر اما، این نخستین بار نیست که پرسشگران یا برگزار کنندگان یک دیدگاه سنجی در ایران بازداشت می‌ شوند.


سال ۱۳۸۱ و هم زمان با اوج‌ گیری اختلافات اتمی آمریکا با رژیم ولایت فقیه، بنیادی پژوهشی به نام "آینده" دیدگاه سنجی‌ ایی برگزار کرد که نشان می‌ داد ۷۴ درصد مردم ایران موافق مذاکره با آمریکا هستند.

به گفته ی کمپین حقوق بشر ایران، تناقض نتایج این دیدگاه سنجی با سیاست رسمی رژیم و همچنین دیدگاه سنجی آشکارا تقلبی منسوب به دانشگاه مریلند، موجب بازداشت سه تن از برگزار کنندگان این دیدگاه سنجی (عباس عبدی، حسین قاضیان و بهروز گرانپایه) شد. طبق معمول آنها نیز به جاسوسی برای آمریکا متهم شدند !!

نظرات

پست‌های پرطرفدار