چگونه جمهوری اسلامی ١٠ سال خانواده ی بن‌ لادن و تروریست های ارشد القاعده را پذیرفت - ۱/۲

سخنان اخیر ولی عهد عرعربستان در گفتگو با شبکه ی تلوزیونی ان بی سی، درباره ی حضور رهبران القاعده در ایران و پاسخ مقامات رزیم، یک بار دیگر این موضوع را مورد توجه رسانه‌ ها قرار داد. انتشار کتابی به زبان فرانسه که در گفتگو با "محفوظ ولد الوالد" معروف به "ابوحفص" فرد شماره ی ۳ القاعده در دوران زندگی "اسامه بن‌ لادن" (به گزارش اسنودن، بن لادن کشته نشده و در جزیره ای با امنیت تامین شده از سوی سیا، زندگی می کند) فراهم آمده، نکته‌ های تاریک فراوانی را درباره ی حضور رهبران این سازمان و افراد خانواده ی بن‌ لادن در ایران، در گزشته روشن می‌ کند.


وزارت امور خارجه ی جمهوری اسلامی، به تازگی سخنان "محمد بن سلمان" ولی عهد عرعربستان سعودی را درباره ی حضور رهبران القاعده در ایران، "دروغ پراکنی‌ های ناشیانه" توصیف کرد و حاکمان عرعربستان را در ایجاد خطرناک ترین گروهک های تروریستی تاریخ معاصر مسئول دانست.

"بهرام قاسمی" سخنگوی وزارت امور خارجه ی رژیم، روز سه‌ شنبه ٢٩ اسپند ماه برابر با ٢٠ مارچ، گفت در سال‌ های نخست یورش ایالات متحده ی آمریکا به افغانستان و فراری شدن نیروهای القاعده [...]، شماری از آنها به صورت خودخواسته و غیر قانونی از راه برخی مرزهای زمینی طولانی ایران با کشور افغانستان، وارد ایران شدند که دستگیر و [...] تحویل دولت‌ های خود آنها شدند. به گفته ی وی، در میان این افراد، شماری از افراد خانواده ی بن‌ لادن بودند که به دلیل دارا بودن مدرک و تابعیت کشور عرعربستان سعودی، موضوع به اطلاع دولت عربستان رسید که با هماهنگی با آنها، دختر بن‌ لادن تحویل رایزنی عرعربستان در تهران شدند.

مقامات وزارت امور خارجه ی رژیم، به هنگام وقوع این رویداد نه تنها از تحویل دختر بن‌ لادن به رایزنی عرعربستان سخن نگفتند، بلکه از آن اظهار بی‌ اطلاعی هم کردند !! فاش شدن حضور افراد خانواده ی بن‌ لادن در ایران و فرار "ایمان" دختر وی از خانه ی تحت محافظت خود در تهران و پناه بردن او به رایزنی عرعربستان‌، سرکردگان جمهوری اسلامی را غافلگیر کرد. این خبر روز چارشنبه ٢٣ دسامبر ٢٠٠٩ برابر با ٢ دی ماه ١٣٨٨، در روزنامه ی "الشرق الاوسط" به چاپ رسید.


"منوچهر متکی" سرکرده ی وقت امور خارجه ی رژیم، سه روز پس از آن (۵ دی ١٣٨٨)، در گفتگو با بخش ویژه ی خبری شبکه ی دوم تلوزیون رژیم، در پاسخ به پرسشی درباره ی حضور خانواده ی بن‌ لادن که برخی رسانه‌ ها مطرح می‌ کنند، گفت که مدتی پیش رایزنی عرعربستان خبر داد که یکی از دختران بن‌ لادن در رایزنی عرعربستان است... برای ما هویت او محرز نشده است، اما رایزنی عرعربستان به این موضوع اذعان کرده است... در صورت احراز هویت، این فرد می‌ تواند با برگه ی گزر، از ایران برود. وزیر امور خارجه ی رژیم، این سخنان را هنگامی ایراد می کرد که ۵۵ روز از حضور "ایمان بن‌ لادن" در رایزنی عرعربستان در تهران می گزشت و مذاکرات برای خروج او از ایران در جریان بود.

یک روز پس از این نخستین اظهار نظر یک سرکرده ی رسمی جمهوری اسلامی در این باره، "رامین مهمان پرست" سخنگوی وزارت خارجه ی رژیم، در گفتگو با ایرنا (۶ دی ١٣٨٨) نسبت به این خبر ابراز تردید کرد و گفت باید نخست درستی خبر حضور دختر بن‌ لادن در رایزنی عرعربستان سعودی در ایران تایید و سپس در این مورد تصمیم گیری شود. وی گفت بر اساس منابع مرزی ایران، هیچ فردی با مشخصات ادعا شده از مرزهای ایران وارد کشور نشده، مگر اینکه فرد مذکور به صورت غیر قانونی وارد شده باشد. وی البته توضیح نداد چگونه ممکن است ٢٠ نفر از هموندان خانواده ی اسامه بن لادن وارد ایران شده، از ٨ سال پیش از آن در مجتمع‌ های مسکونی که دولت در اختیار آنان گزاشته اقامت کرده، با کمک ماموران امنیتی به گشت و گزار در شهر و خارج شهر پرداخته، از خدمات پزشکی بهره برده، مدرسه‌ ای با برنامه ی درسی عرعربستان سعودی برای فرزندان آنان ایجاد شود و...، اما با این حال سرکردگان رژیم از وجود آنها در خاک ایران اطلاعی نداشته‌ باشند !!

روایت محفوظ ولد الوالد معروف به "ابوحفص الموریتانی"، آخوند مفتی و فرد شماره ی ۳ گروهک تروریستی القاعده، از حضور هموندان خانواده ی اسامه بن‌ لادن و رهبران بلند پایه ی سازمان القاعده درایران، پرتو تازه‌ ای بر چگونگی حضور این افراد در ایران و سیاست این کشور در برابر آنان می اندازد. سخنان او در این باره در گفتگو با "لمین اولد سالم"، روزنامه نگار موریتانیایی، در کتابی به نام "تاریخ سری جهاد، از القاعده تا دولت اسلامی" آمده است.


رهبران القاعده در ایران
محفوظ ولد الوالد معروف به ابوحفص که از وی به عنوان فرد شماره ی ۳ القاعده پس از اسامه بن لادن و "ایمن الظواهری" یاد می شود، مفتی این سازمان و یار کار و غار رهبر آن بود. وی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۲ در ایران به سر برد و سپس به زادگاه خود موریتانی رفت و اینک در این کشور در ویلایی بزرگ و مجلل، ظاهرن زیر نظر زندگی می‌ کند.

ابوحفض هر چند ماه‌ های نخستین ورود خود به ایران را در زندان به سر برد، اما به سرعت همانند بسیاری دیگر از رهبران و مسئولان القاعده و هموندان خانواده ی بن لادن، به ویلای مجهزی در تهران انتقال یافت و همراه با دیگران از سوی سرویس‌ های امنیتی جمهوری اسلامی به گردش در شهر و خارج شهر برده می‌ شد.

او که در پی آغاز یورش های گسترده ی آمریکا در افغانستان، از این کشور به ایران گریخت، در آغاز در زندانی زیر نظر سرویس‌ های اطلاعاتی جمهوری اسلامی قرار گرفت. این نخستین محل اقامت او از دو اتاق نسبتن خالی تشکیل شده بود. می گوید: "در درزهای دیوار کاغذهای بسیار کوچکی گزاشته شده بود و بر دیوارها واژه هایی نقش بسته بود که از آنها دریافتم شمار بسیاری از جهادگرایان القاعده پیش از من در آنجا زیسته‌ اند". به گفته ی وی، آنها در آنجا پیام‌ های رمز برای دیگر جهادگرایان گزاشته بودند و از این راه بود که اطلاعات بسیاری میان آنان رد و بدل شده و به بیرون نیز رسیده بود" !!

به تعبیر این دروغگو، مزدوران رژیم هم اینقدر خر و احمق بوده اند که اتاق های بازداشت را هرگز مورد بازرسی قرار نمی داده اند و پاک سازی نمی کرده اند تا مبادا آن همه "پیام رمز" کزایی رد و بدل نشود !!

در میان کسانی که او رد آنها را در این سلول می‌ یابد، "ابو بصیر الیمانی" معروف به "نصیر الوحیشی" بود که از سال ۱۹۹۸ به القاعده پیوسته و سپس منشی شخصی بن‌ لادن شده بود. او نیز که در سال ۲۰۰۱ به ایران گریخته بود، دستگیر و تحویل مقامات یمنی شد و در سال ۲۰۰۲، پس از مرگ "ابوعلی الحریسی"، رهبری شاخه ی القاعده در یمن را عهده‌ دار گردید. هنگامی که در ژانویه ی ۲۰۰۹، شاخه‌ های یمنی و سعودی القاعده، شاخه ی یگان "القاعده در شبه جزیره ی عربی" را تشکیل دادند، وی به رهبری آن برگزیده شد و شش سال پس از آن، در ژوئن ۲۰۱۵ به قتل رسید.

ابوحفص می گوید پس از چند هفته، همه ی تروریست های جهادگرای در بند، به زندان دیگری در کرج منتقل شدند. در آنجا ما می‌ توانستیم رادیو گوش کنیم و با شنیدن اخبار مقاومت عراق در برابر اشغال آمریکا، نیرو می‌ گرفتیم !!

ابوحفص در زندان کرج، به نمایندگی از تروریست های جهادی القاعده، با مسئولین زندان وارد مذاکره می‌ شود و خواستار آزادی آنان می‌ گردد. می‌ گوید مرا نزد مشاور وزیر اطلاعات که مسئولیت امور گروهک های تروریستی جهادی را برعهده داشت بردند. او که به خوبی به زبان عربی سخن می‌ گفت، برخوردی بسیار مودبانه داشت. من به او یادآوری کردم که ما همه با موافقت جمهوری اسلامی وارد این کشور شده‌ ایم. او ابراز آمادگی کرد که درباره ی همه ی کارها، به خواست‌ های ما گوش کند. به وی گفتم که پیش از همه، باید اطمینان داشته باشم که جمهوری اسلامی ما را به آمریکا تسلیم نخواهند کرد و گوشزد کردم که من خود از جانب همه ی کسانی که همراه من وارد ایران شدند و نیز کسانی که پس از من می‌آمدند، با رژیم ایران مذاکره کرده و در این باره به توافق رسیده بودیم.

همین جستار در کیهان سوئد

نظرات

پست‌های پرطرفدار